Vaxning

Att använda vax för hårborttagning har en tradition som går långt tillbaka i tiden, och är fortfarande en av de vanligaste och mest skonsamma metoder för dig som vill ha en len och hårfri hud. Fördelarna med vaxning är många; det går snabbt, passar alla hårtyper och innebär väldigt liten risk för hudirritation och svullnad. Men bäst av allt, eftersom kroppshåren avlägsnas ända från roten, uppstår ingen stubb och du kan njuta i veckor av silkeslen hud.

Vi använder oss av marknadens bästa vax, Starpil, och en teknik som gör vaxningen snabb, effektiv och skonsam mot din hud.

Högsta hygienstandard

Oklanderlig hygien a och o på våra salonger, hos vår personal och den utrustning vi använder. Mellan varje behandling har vi rutiner för att rengöra och hinna förbereda rummen inför nästa kund. Skyddspapperet på våra behandlingssängar byts ut och vi desinficerar all utrustning. I allra möjligaste mån använder vi engångsartiklar, till exempel plasthandskar och spatlar för vax. Våra arbetskläder är vita för att lättare upptäcka fläckar och orenheter.

Innan och efter

För bästa resultat behöver det hår som du vill vaxa vara tillräckligt långt. Vi brukar rekommendera cirka 3 veckors utväxt efter senaste rakning. Därefter är den optimala intervallen för långvarigt resultat var 4-5 vecka. Håret har tre olika växtfaser, den aktiva, den regressiva och den vilande. Vid en första behandling kommer håret som är i vilofasen fortfarande vara under hudytan och därmed inte kunna tas bort. Efter några regelbundna behandlingar kommer dock resultat inte påverkas av växtfaserna och du kan njuta av varaktigt hårfri hud i upp till två veckor. Men bäst av allt – du kommer aldrig behöva uppleva vass stubb igen!

Alla kan få hudreaktioner vid hårborttagning. Den vanligaste reaktionen är en lindrig rodnad som är snabbt övergående dvs. inom 72 timmar. Det händer också att när håret börjar växa vänder det sig inåt på grund av att stråna är både tunnare och svagare. Undvik att försöka klämma ut hårstrået, då det kan förvärra eller skapa en inflammation i hårsäcken. Vi rekommenderar istället en produkt som heter Folisan där salicylsyran verkar exfolierande och bakteriedödande för att minimera risken för besvär. Folisan finns att köpa på alla våra salonger och i vår webshop.

Undvik att sola, bada i bassäng och träna 24 timmar (eller så länge du har rodnad) efter din vaxning. Meddela alltid din behandlande hudterapeut om du nyligen varit sjuk, tagit medicinering eller har allergi vilket kan påverka dina förutsättningar för att göra en vaxning.

Vi använder kallvax

Idag finns det ett stort utbud av kvalitativa professionella vaxprodukter på marknaden. Clinic Divine har valt att jobba med två olika flytande kallvaxtyper. Vaxet är varmt och flytande (namnet till trots), däremot skiljer det sig från vad som kallas varmvax på så sätt att det inte stelnar och därefter rycks bort. Vaxet breds på med engångsspatlar och avlägsnas med speciella remsor. När vi vaxar stora ytor som ben, rygg, armar etc. använder vi flytande vax i kassetter som vi rollar på området. För de områdena med lite känsligare hud kring bikinilinje, armhålor och ansikte använder vi ett lågtempererat titaniumdioxidvax med guldpartiklar och ingredienser som verkar lugnande. Alla vaxer ska vara skonsamma mot huden och fästa kring hårstrået för att göra vaxningen både snabb och smidig.

Regelbunden vaxning ger mindre hårväxt

Alla är olika känsliga, har skiftande förutsättningar och hårkvalitet. När du vaxar dig för första gången sitter håret hårdare fast i hårsäcken och du kan uppleva viss smärta då håren avlägsnas. Vid regelbunden vaxning blir hårväxten glesare, hårstråna bli tunnare, de släpper lättare från hårsäcken och känslan av obehag eller smärta kommer att vara avsevärt mindre jämfört med första gången. Därför rekommenderar vi alla att inte vänta för länge mellan varje vaxningstillfälle då håret hinner rota sig och skapa mer obehag. Faktum är att de allra flesta förvånas över hur snabb och relativt smärtfri vaxning är, framförallt efter några gånger.

Vår teknik bygger på god fixering, mindre områden i taget och vi avlägsnar vaxet med ett snabbt ryck mot hårets växtriktning. Vi strävar alltid efter att göra vaxningen så snabbt och noggrant som möjligt för att minska eventuellt obehag. Till exempel tar vaxning av hela ben inte mer än ca 30 minuter. Vårt jobb är att göra din behandling så bekväm som möjligt och vi kan med stolthet säga att vi är bland de bästa i Sverige på vaxning.

Är du gravid?

Det är inget problem att vaxa sig när man är gravid. På grund av att din kropp bär på mer blod än vanligt, ökar dock känsligheten för att få blåmärken liksom att en rodnad kan vara något mer ihållande. Detta är helt ofarligt.

Frågor eller funderingar?

Vi på Clinic Divine har alltid som målsättning att du ska vara 100% nöjd efter en behandling hos oss. Har du frågor om våra behandlingar, oavsett om det är inför eller efter, är du välkommen att höra av dig till oss.

Bokning eller frågor.

Läs mer

Prislista
Vaxning

 • Vaxning underben 370:-
 • Vaxning lår 400:-
 • Vaxning hela ben 600:-
 • Vaxning av bikinilinjen fr. 300:-
 • Vaxning hela ben + bikini 720:-
 • Vaxning underben + bikini 590:-
 • Vaxning lår + bikini 650:-
 • Vaxning hela/halva armar 370:-/290:-
 • Vaxning armålor 220:- 190:- *
 • Vaxning rygg 480:-
 • Vaxning axlar 200:-
 • Vaxning rygg + axlar 550:-
 • Vaxning bröst + mage 480:-
 • Vaxning bröst eller mage 250:-
 • Vaxning skinkor 200:- 150:- *
 • Vaxning svank 200:- 150:- *
 • Vaxning polisonger 150:-
 • Vaxning överläpp 110:-
 • Vaxning haka fr. 110:-
 • Vaxning överläpp + haka fr. 180:-
 • Vaxning hela ansiktet fr. 290:-

* I samband med annan vaxning