För ung för anti-age?
2015.30.03

Är jag för ung för anti-age?

En vanligt förekommande fråga till oss hudterapeuter är när man bör börja med anti-age produkter. Ska man börja innan linjerna kommer eller när de redan finns?

Det är svårt att svara på då det är väldigt individuellt beroende på vilken hudtyp du har osv. Jag tänkte ge er lite riktlinjer angående anti-age produkter.  En bra grund till hudvården är antioxidanter. Antioxidanter är alltid bra att både äta och smörja sig med oavsett ålder. De skyddar vår hud mot fria radikaler. Skyddar vi huden mot fria radikaler så behåller vi en god hudhälsa.

Kan jag börja med anti-age i 20 års ålder?

Att börja använda aktiva anti-age produkter på en ung hud, runt 20 år, är totalt bortkastade pengar. Du kommer tyvärr inte märka någon skillnad. Produkten ger inte sin fulla effekt på huden när man inte har behov av den typen av innehåll. Huden har redan bra med spänst, när kollagenet och elasticiteten i huden är bra så gör produkterna ingen nytta då anti-age produkterna jobbar just på att öka elasticitet och stärka försvagat collagen på en äldre hud.

Däremot ska en ung hud, säg upp till 30 satsa på mycket återfuktande produkter och produkter med mycket antioxidanter. Antioxidanter är verkligen ett av de bästa sätten att behålla huden ung och vacker länge. Detta får du genom både mat och krämer. Men nästan det viktigaste för att behålla huden fin länge är att använda UV-skydd på dagen i ansiktet. Det är absolut det bästa tipset för att behålla din hud slät, frisk och vacker länge. Satsa på UV-skydd, antioxidanter på huden och i kroppen och återfuktning så kommer din hud hålla sig ung länge.

När ska jag då börja med anti-age?

Detta är svårt att säga en specifik ålder då det beror på hur man tagit hand om sin hud, arvsanlag, hur man lever etc. som påverkar hudens tillstånd mycket. En persons hud som är 27 år kan ha åldrats mer än en som är 32 år. Det är alltså väldigt individuellt. Men om man ska generalisera så över 30 strecket så är det dags att börja tänka anti-age i någon form. Du behöver inte börja med allt ur produktsortimentet samtidigt utan lite i taget och vänja in huden.

anti-aging