Att tänka

innan vaxning
2014.08.08

Att tänka på innan vaxning

Viktigt att du väntar minst 3 veckor för benvaxning och minst 2 veckor för brasiliansk vaxning efter rakning för bästa resultat. Om du har väntat längre så är det bara bra. Är det så att du upplever att håren är långa, så klipp inte. Det kan göra att du klipper ner för mycket.

Efter din första vaxning så är det sedan lättare att se hur pass länge du behöver vänta till nästa tillfälle. Det är väldigt individuellt hur länge du ska vänta. Den vanligaste intervallen är att vaxa var 4-5e vecka för bästa långsiktiga resultat.

Efter din första vaxning är det svårt att få ett lent resultat då vi hoppar in mitt i en växtfas där håren är olika långa. Men oftast efter cirka 3 omgångar och regelbundenhet så får du ett mycket bättre resultat
Vid regelbunden vaxning hamnar man sedan mellan olika växtfaser och uppnår då ett hårfritt resultat i upp till 2 veckor. Det börjar sedan sakta växa en ny växtfas men väldigt glest. Detta är det bästa med vaxning! Du får aldrig känna stubb igen och smärtan är betydligt mindre än vid första gången.