Att tänka på när du vaxar själv
2014.26.08

Att tänka på om du ska vaxa dig själv eller någon annan

Går det att vaxa sig själv och vad ska jag då tänka på?

Det är många som undrar hur det går att vaxa sig själv och hur man gör. Vi skulle inte råda dig att vaxa vid bikinilinje, armhålor eller ansikte själv. Där är huden mycket tunnare och det finns en risk att få blåmärken eller hudavlossning. Du får heller inte samma kraft att få bort vaxet och håret växer åt flera olika riktningar så det finns en stor risk att håren kommer att gå av, lättare att få inväxta strån och lämna en stubbig känsla.

Att vaxa sig hemma eller på salong behöver inte skilja allt för mycket. Det är mycket viktigt att man drar snabbt, nära huden, i rätt riktning och tar mycket små partier åt gången. Då behöver det inte vara så svårt eller smärtsamt. Vi skulle däremot inte rekommendera att man vaxar sig för första gången hemma. Men om man nu måste så mycket viktigt att lägga på ett litet område först och sedan dela upp det i mindre bitar. Bara för att du har lagt på vax över hela området betyder det inte att du måste få bort allt på området på en gång. Lägg alltså inte för stora partier med vax på en gång. Om du har bra produkter och vet hur du ska göra så brukar det inte vara några problem att vaxa ben eller armar.

Du ska lägga på vaxet medhårs och rycka mothårs. Viktigt också att du verkligen trycker dit remsan och att du har ett bestämt ryck med kraft. Fixering är också otroligt viktigt så att huden ”inte hoppar”. Då kan du lätt få blåmärken och inåtväxta hårstrån.

Du kan använda ett vaxnings-startkit för hemmabruk för att få samma professionella vaxning. Du värmer upp den i cirka 30 minuter sen är det bara att börja applicera på torr och rengjord hud. De kladdar inte och mycket enkel att använda. Du får även med en eftervaxolja som är bra till de ställen där det ligger vax kvar. Efteråt använd gärna ordentligt med talk, huden ska alltså försöka vara så torr som möjligt efter vaxning. Så undvik även att träna, duscha och sola på 24 timmar.