botox-i-stockholm

Botox Stockholm

Se våra priser på Botox

Boka in dig på en Botox-behandling

Clinic Divines injektionsbehandlingar med Botox i Stockholm utförs endast av legitimerade läkare med dokumenterad erfarenhet av injektionsbehandlingar.

Dr. Anette Boox har varit legitimerad läkare sedan 1999 och har sedan dess arbetat som allmänläkare och narkosläkare. Hon blev certifierad injektionsbehandlare 2011 och är mycket omtyckt av oss och hennes patienter. Hon innehar självklart en patientförsäkring. Läs mer om Dr. Anette Boox.

 

Vad är Botox bra för?

En injektionsbehandling med Botox (Botulinumtoxin) är till för dig som snabbt och effektivt vill få bort rynkor i ansiktet. Det är en säker och tämligen smärtfri behandling om den utförs av legitimerade läkare med stor erfarenhet.

De områden som vi behandlar med Botox i Stockholm är:

  • Horisontella Pannrynkor
  • Bekymmersrynkan mellan ögonen (Glabella)
  • Kråksparkar eller skrattrynkor runt ögonen
  • Läpprynkor
  • Ögonbrynslyft

 

Hur fungerar det?

Rynkor i ansiktet skapas av att vi under lång tid spänner musklerna i ansiktet. Varje gång vi grimaserar så veckar det sig i ansiktet. Dessa veck blir med tiden rynkor och linjer som blir permanenta. När man eliminerar dessa rynkor och linjer så ger det ett föryngrat och avslappnat utseende.

Botox som är en förenkling av Botulinumtoxin är ett muskelavslappnande läkemedel och är optimalt för att eliminera rynkor och linjer. Med hjälp av en tunn nål injiceras Botox i muskulaturen under huden. Läkemedlet blockerar därmed nervimpulserna i det injicerade områdets muskler. En erfaren injektionsbehandlare får bort rynkor och linjer utan att ta bort ditt naturliga ansiktsuttryck ­­­­­­vilket är mycket viktigt för ett vackert resultat. Det är ett precisionsarbete som kräver erfarenhet.

För behandlingar mot hud som tappat sin elasticitet och vid önskad utfyllnad används istället en behandling med fillers. Läs mer om fillers i Stockholm.

Vi kommer inte att utföra behandlingen ­­om du är gravid, ammar, har en infektion i det önskade injektionsområdet eller äter vissa typer av läkemedel som påverkar nervsignaler i musklerna.

Före din behandling med botox

Vid din ankomst till någon av våra salonger i Stockholm får du fylla i en hälsodeklaration för att säkerställa att du är lämpad för en injektion. Läkaren behöver säkerställa att du inte har en infektion vid injektionsområdet samt att du inte äter en viss typ av antibiotika eller läkemedel som påverkar nervsignalerna i musklerna.

Du och läkaren börjar med en konsultation där du som patient får berätta vad du vill uppnå med behandlingen och vilka rynkor du önskar ta bort. Ni tittar tillsammans i en spegel och du får se ’förvånad ut’, ’le’, och se ’arg ut’. Det ger läkaren en bild av hur stark muskulaturen är i det område du vill behandla med botox. Vi fotograferar områdena i spänt respektive avslappnat läge och analyserar bilderna. Utifrån bilderna markerar läkaren ut punkter på huden och kalkylerar hur många enheter av botox som ska injiceras. Eftersom vi alltid strävar efter ett naturligt utseende kommer vår läkare aldrig att utföra en behandling om önskemålet är för onaturligt.

 

Under behandlingen

Du får sätta dig i en skön behandlingsstol i ett behagligt rum med avslappnande musik. Läkaren injicerar med en extra tunn nål för att minska obehaget och för att minimera risken för blåmärken. I små omgångar portioneras Botulinumoxidet in i huden vid det område som ska slätas ut. Behandlingen är över på ca 10–15 min. Kunder som är hos oss för första gången behöver en konsultationstid på ytterligare ca 15 min.

Se våra priser på Botox

Boka in dig på en Botox-behandling

Efter injektionsbehandlingen

När du är klar så går det alldeles utmärkt att gå tillbaka till arbetet eller träffa vänner.  Det varken syns eller känns att du har utfört en injektionsbehandling.  De första 10 minuterna kan du bli något röd eller uppsvälld men detta går över. I några enstaka kan fall kan du känna av en lättare huvudvärk som går att behandla med receptfria smärtstillande mediciner. Undvik att massera det behandlade området den första tiden då risken är att Botulinumoxidet kan sprida sig till områden du inte önskar behandla. Vi avråder även hård fysisk träning det första dygnet.

 

När framträder resultatet av en injektion med Botox och hur länge håller det?

Resultatet av behandlingen framträder gradvis och full effekt visas oftast efter 1 till 2 veckor. Hur länge resultatet håller i sig varierar och skiljer sig från person till person men man brukar säga mellan 3-6 månader.

 

Gör det ont?

Eftersom läkaren använder sig av en extra tunn nål minimeras obehaget. Känslan kan liknas vid ett myggbett. Även om bedövning inte behövs går det efter samtal med läkaren att få området bedövat. 

 

Vad kostar en botox-behandling?

Se prislistan nedan. Ju fler områden du väljer att behandla eller om du vill kombinera med filler-injektioner så blir det billigare.

Prislista Botox Stockholm

  • Botox 1 zon 2 500:-
  • Botox 2 zoner 3 500:-
  • Botox 3 zoner 4 500:-

Boka din behandling här