Brasiliansk vaxning
2015.14.01

Brasiliansk vaxning och dess olika tekniker

Det är inte alltid så lätt för dig som är kund att veta vilken salong man ska besöka. Olika salonger använder olika typer av vax och tekniker.  När du besöker oss på Clinic Divine så jobbar vi med olika typer av kallvaxer och remsor från Starpil då vi gör brasiliansk vaxning.  Namnet på kallvaxet kan vara lite vilseledande då det trots allt hettas upp. Vi har valt att jobba med kallvax då det går både smidigare och snabbare än till exempel varmvax (vax som stelnar och rycks bort för hand), men resultatet för de olika vaxer bör inte vara någon skillnad om man är utbildad och behärskar den teknik man använder och är noggrann.

När vi vaxar de intima delarna använder vi ett lågtempererat guldvax som är baserat på titaniumdioxid och ett oljevax för de mindre värmekänsliga partierna. Guldvaxets främsta egenskap är att det inte känns lika varmt mot huden då det kan vara skadligt. Det kan kännas obehagligt med hög tempererat vax på tunn hud. När du nu ska välja salong är det mer viktigt att du tänker på att salongen behärskar den teknik som vaxet kräver än att du väljer salong efter deras vax.

Kort beskrivning på olika typer av vax som du kan stöta på:
Kallvax;

Kallvax är ett oljebaserat vax som man först värmer upp och sedan applicerar på området som ska vaxas. Det dras sedan  bort med remsa. Denna metod använder vi oss utav på Clinic Divine då vi anser att den är mest effektiv och gör minst ont.

Varmvax:

Varmvax kan också kallas för bivax. Det är hårdare än kallvax då det innehåller mer mängd bivax än kallvax. Vaxet smälter man först sedan appliceras det på huden. Vaxet stelnar  då och dras sedan bort för hand.

Sockerbaserat vax:

Sockerbaserat vax är ett mjukt vax som appliceras på huden för att sedan dras bort med en remsa. Däremot fäster vaxet inte så bra så det finns risk att många hårstrån kommer undan.Vaxet är vattenlösligt.

Honungsemulsion: 

Honungsemulsion är ett mjukt vax som appliceras med fingrarna mothårs och avlägsnas medhårs. På det sättet drar man ut hårstråna i samma riktning som de växer. Vaxet är vattenlösligt.

starpil_logo

FullSizeRender (2)