Brasiliansk vaxning utförs i:


Stockholm

Södermalm

Odenplan

Östermalm

Göteborg

Vasaplatsen

Brasiliansk vaxning i Stockholm & Göteborg

Brasiliansk vaxning även kallad intimvaxning är vår specialitet. Som en av pionjärerna i Sverige har vi samlat på oss lång erfarenhet inom hårborttagning och genom åren utvecklat och förfinat vår egen mycket effektiva och skonsamma teknik för just brasiliansk vaxning. Idag är alla hudterapeuter på Clinic Divine specialutbildade i den teknik som anses vara den bästa inom brasiliansk vaxning. För dig som kund betyder det att du får en snabb, bekväm vaxning med ett perfekt resultat – hårfri och silkeslen hud som håller i ca 4-6 veckor. Välkommen att boka tid för en brasiliansk vaxning i Stockholm (Södermalm, Östermalm, Odenplan) och Göteborg (Vasaplatsen).

Är du efter övrig vaxning eller permanent hårborttagning med laser?

 

Vad är brasiliansk vaxning?

Brasiliansk vaxning avser hårborttagning kring dina intima kroppsdelar med vax, det vill säga underlivet. Det sydamerikanska badmodet sägs vara ursprunget till intimvaxningens popularitet. Idag är det en naturlig del i mångas skönhetsrutin och finns att få på de flesta salonger världen över. Vad som är en brasiliansk vaxning kan variera, men hos oss har vi gjort det enkelt, vi benämner all intimvaxning för brasiliansk vaxning och först vid behandlingstillfället väljer du hur mycket hår du vill ta bort alternativt behålla. Vissa vill ta bort allt hår både fram och mellan skinkorna, andra väljer att behålla en smal strip med hår, så kallad mohikanvaxning. För att både hudterapeut och kund ska känna sig bekväm gör vi på Clinic Divine bara den här behandlingen på kvinnor. Vaxning av övriga kroppsdelar erbjuder vi både kvinnor och män.

Varför göra en brasiliansk vaxning?

Många är vi som använt rakhyveln för att ta bort oönskat hår kring de intima kroppsdelarna och bikinilinjen. Lika många har nog också upplevt problem med irriterad hud, inflammerade hårsäckar och svårigheter att komma åt överallt. Att dessutom ha tid att bibehålla resultatet av en rakning har varit väldigt tidsödande. När brasiliansk vaxning började erbjudas på salonger lät efterfrågan inte vänta på sig. Det här var lösningen på år av harvande med rakhyvel. En brasiliansk vaxning är för dig som vill känna känslan av en slät silkeslen och hårfri hud överallt, året om och utan att behöva ödsla massa tid med hyvel! Är du ute efter en permanent hårborttagning rekommenderar vi brasiliansk hårborttagning med laser.

Kallvax – skonsamt och effektivt

Produktutvecklingen inom vax har gått snabbt framåt och idag finns det ett stort utbud av högkvalitativa och effektiva vaxprodukter på marknaden. Det välkända sockervaxet är milt mot huden men inte speciellt effektivt. Därför har vi valt att arbeta med kallvax och remsor när vid intimvaxning. Det är mycket skonsamt och tack vare den effektiva formulan, som fäster kring hårstrået, blir vaxningen både snabb och smidig. När vi vaxar de mest intima delarna använder vi ett låg-tempererat oljevax. Formulans främsta egenskap är att vaxet varken upplevs som för varmt eller riskerar orsakar reaktioner på den i jämförelse tunna och känsliga huden. För dig som kund är det dock allra viktigast att du väljer en behandlande salong som behärskar tekniken som vaxet kräver. Clinic Divine har salonger i både Stockholm och Göteborg och det ligger i både vårt ansvar och intresse att alltid hålla oss i framkant i teknik och produktval. Allt för att du som kund ska bli 100 % nöjd med din brasilianska vaxning hos oss. Vi utför över 100 brasilianska vaxningar per dag! För oss är det ett tydligt tecken att vi lyckats med vår ihärdiga strävan att vara bäst i Sverige på brasiliansk vaxning. Boka din brasilianska vaxning i Stockholm och Göteborg här.

Gör det ont?

Första gången kan du uppleva visst obehag vilket beror på att hårstråna är grövre och sitter hårdare fast i hårsäckarna. Vid regelbunden brasiliansk vaxning kommer dock hårstråna att bli tunnare, de släpper lättare från hårsäcken och känslan av obehag eller smärta kommer att vara avsevärt mindre jämfört med första gången. För att minimera obehag förbehandlar vi huden med talk så att vaxet enbart fäster i håret och inte huden. Efter att vaxet applicerats fixerar vi huden och rycker snabbt loss håren från små områden i taget. Oftast tar en behandling inte mer än 20 minuter. Med det extremt kvalitativa vaxet från Starpil behöver vi inte heller rycka flera gånger på samma ställe.

Ingen anledning att vara nervös

Du kommer träffa en professionell hudterapeut som har både lång erfarenhet av brasiliansk vaxning och förmågan att anpassa behandlingen utifrån dina behov och förutsättningar. Vi på Clinic Divine har gjort allt vi kan för att kunna erbjuda en så avslappnad och trygg atmosfär som möjligt. Viktigast är att du känner dig bekväm under hela din behandling. Faktum är att de allra flesta förvånas över hur snabbt och relativt smärtfritt det är, framförallt efter några gånger.

Hygien, högsta prioritet

Vid brasiliansk vaxning är oklanderlig hygien ett måste. Våra arbetsmetoder och rutiner har alla utarbetats för att säkerställa högsta hygieniska nivå, både vad gäller lokaler, personal och utrustning. Mellan varje behandling görs rummet iordning inför nästa kund. Skyddspapperet på våra behandlingssängar byts ut och vi desinficerar all utrustning. Vi använder oss endast av engångshandskar och engångsspatlar. Våra pincetter byts ut och steriliseras efter varje kund. De arbetskläder vi bär är vita för att lättare upptäcka eventuell smuts och då bytas ut. En professionell salong som erbjuder denna typ av behandling bör alltid kunna påvisa högsta kvalitet, vari hygien och säkerhet är en viktig del.

Inför och under din behandling

För att uppnå bästa resultat är det viktigt att längden på det hår som du vill vaxa är minst 5mm långt. Det motsvarar cirka 10-14 dagars utväxt efter rakning alternativt 4-5 veckor efter din senaste brasilianska vaxning. Håret har tre olika växtfaser, vilket gör att vid ditt första vaxningstillfälle befinner sig håret mitt i alla tre av dessa faser. Det medför att några strån kommer att fortsätta växa eftersom de inte nått till ytan ännu. Dessa är i regel få och kommer att följa med vid nästa tillfälle du gör en brasiliansk vaxning. För att säkerställa ett 100% hårfritt resultat använder vi i slutat av varje behandlingen en förstoringslampa för att avlägsna de allra sista stråna som kan finns kvar. Vi rekommenderar att brasiliansk vaxning görs var 4-5:e vecka. Då optimeras både det hårfria resultatet och leder till mycket lite obehag vid varje behandling.

Efter din behandling

Alla kan få hudreaktioner vid hårborttagning, oavsett om det är rakning, vaxning, trådning eller liknande. Den vanligaste reaktionen är en lindrig rodnad som är snabbt övergående dvs. inom 72 timmar. Om kroppens immunförsvar är nedsatt på grund av tidigare sjukdom, medicinering eller allergi ökar risken för att huden reagerar negativt. Efter en intimvaxning kan det ibland uppstå något som ser ut som finnar på det behandlade området. Det är hårsäcksirritationer, är helt ofarligt och lägger sig normalt inom 72 timmar. Liknande tillstånd kan uppstå när håret börjar växa men istället vänder sig inåt på grund av att stråna är både tunnare och svagare. Undvik att klämma ut hårstrået, då det kan leda till infektioner eller inflammationer. Vi rekommenderar istället en produkt som heter Folisan. Den aktiva ingrediensen, verkar exfolierande och hjälper håret att hitta ut samtidigt som den bakteriedödande effekten minimera risken för inflammerade hårsäckar. Rolla på Folisan på de områden du vaxat förutom på blygdläpparna. Undvik att sola, bada i bassäng och träna 24 timmar (eller så länge du har rodnad) efter din vaxning. Vi rekommenderar att använda kroppspuder tills rodnaden har lagt sig för att lugna huden.

Intimvaxning vid graviditet och mens

Av vara gravid är inget hinder. Är du gravid kan du dock uppleva ökad rodnad som håller i sig någon dag längre. På grund av att din kropp bär på mer blod än vanligt, ökar också känsligheten för att få blåmärken. Detta är inte på något sätt farligt och uppstår sällan. Om du har mens vid behandlingstillfället räcker det med att du använder tampong.

Brasiliansk vaxning Stockholm

I Stockholm har vi idag tre salonger. På Katarinavägen 5 på Södermalm vid Slussen ligger antagligen Slussens enda harmoniska plats. En minut från tunnelbanan. Med anledning av ombyggnationen av Slussen har vi installerat treglas fönster som gör att du inte hör något av bygget utanför. Genom en behaglig miljö och härlig musik kan du fly storstadskaoset utanför och komma in till en lugn plats med fyra behandlingsrum som andas harmoni. På adressen Kommendörsgatan 20 hittar du Clinic Divine Östermalm. Du välkomnas av högt i tak och en stor reception. Salongen har tre stora behandlingsrum och ligger bara två minuter från Östermalmstorgs tunnelbana och lika långt från Stadions tunnelbana. På Västmannagatan 51 ligger Odenplans-salongen. Fyra vackra behandlingsrum och en mysig entré. Men endast en minuts promenad från Odenplans tunnelbana är det enkel att nå.

Brasiliansk vaxning Göteborg

På Vasaplatsen 6 ligger Clinic Divine Göteborg centralt mitt i stan. Tre väl isolerade behandlingsrum och en stor reception. Kommunikationen till salongen är smidig då det går spårvagn och buss utanför.

Läs mer

Författare: Clinic Divine
brasiliansk-vaxning-malmo-goteborg-stockholm

Prislista

 

 • Brasiliansk vaxning 500:-/550:-*
 • Brasiliansk vaxning - Lärling 250:-
 • Brasiliansk vaxning + underben 790:-/840:-*
 • Brasiliansk vaxning + lår 850:-/900:-*
 • Brasiliansk vaxning + insida lår 600:-/650:-*
 • Brasiliansk vaxning + hela ben 950:-/1000:-*
 • Brasiliansk vaxning utförd av lärling 250:-
 • Bikinivaxning 350:-
 • Vaxning mellan skinkor 200:-/150:-**
 • Vaxning mellan skinkor + stuss 300:-
 • Bikini + mellan skinkor 400:-
 • Vaxning av svank 200:-/150:-**
 • Hårväxt hämmande ampull i
  behandling, 10 ml
  85:-

* Gäller om du aldrig gjort en brasiliansk vaxning. ** I brasiliansk vaxning ingår vaxning mellan skinkor.   Intimvaxning utförs endast på kvinnor.