Bli höstfräsch
2015.17.09

Höstfräsch

bloigg

Sommaren lider mot sitt slut och hösten börjar nu ta form. Efter sommaren har huden fått stå ut med mycket. Både sol, bad och uttorkning. Huden kan därför behöva lite ompyssling.
Exfoliering: 

För att förnya huden efter sommaren är ett tips att exfoliera huden. På detta sätt peelar du bort döda hudceller och stimulerar cellförnyelsen vilket leder till att lystern återfås i huden. Lagom att peela är 1-2 ggr i veckan beroende lite på vilken peeling du använder. Mildare peeling kan du använda fler gånger i veckan än en grövre.

Mask: 

Mask är ett bra sätt att återhämta huden på. Se det som en inpackning vilket gör att du kan återfukta huden på djupet. Välj gärna en mask med mycket fukt, vitaminer och reparerande egenskaper.

Kräm: 

Kan jag fortfarande använda min lätta kräm från sommaren nu på hösten?

Till hösten blir det kallare vilket gör att både luften blir torrare inomhus och kylan ute påverkar huden. Det kan därför vara bra att byta ut din kräm till en lite fetare kräm. Huden behöver mer fett under vinter för att inte bli torr och skadad. Fettet i krämen skyddar även huden mot kyla. Kom även ihåg att solen även är stark under höst och vinter så en kräm med solskydd i är att rekommendera.