Dermalogica-skydd mot solen
2014.01.08

Skydda dig mot solen på rätt sätt

Solen värmer och skiner och det är ett fantastiskt klimat i Sverige. Vilket är underbart, om vi jämför hur sommaren kan se ut! Solen ger oss D-vitamin vilket ger kroppen energi. Vi orkar mer och blir gladare. Plus att vi klarar av den mörka hösten som vi har att vänta.

Det är viktigt att komma ihåg att vi även får D-vitamin när vi är i skuggan och bär solskyddsfaktor. Det går heller inte att bygga på ett lager med D-vitamin och tro att du kommer bli piggare eller ha ett stort förråd inför sommaren. Efter redan cirka 15 minuter så har du fått tillräckligt. Ett annat sätt att även få i sig vitaminer är via kost, så som fet fisk.

Solskyddsfaktor från dermalogica finns det för alla olika hudtyper, från riktigt torr och känslig till fet hudtyp. I produkterna finns det två olika faktorer som skyddar dig bäst mot solen.
Kemiska UV-ljusfiltret som hjälper till att absorbera och neutraliserar det skadliga UV-strålarna
Titandioxid som reflekterar bort solljus, fungerar som en spegels reflektion.

Viktigt att tänka på att solskyddsprodukter inte är en garanti så att du inte blir bränd. Detta är ett komplentt till kläder och skugga. Du behöver applicera ditt solskydd mer än en gång under dagen, speciellt om du vistas mycket i vatten. Det är viktigt att du har hänsyn till hur stark solen är under tiden på dygnet och att det skiljer sig i olika länder hur pass mycket solen tar på huden. Att vara i solen med hög solskyddsfaktor gör att du blir brun iallafall. Där är det dags att vi tänker om! Den solbränna vi får med solskydd blir mer djupgående och du slipper att bli röd dagen efter. Så skydda dig mot solen och gör huden en tjänst.