Tvätta din borstar rätt
2015.02.03

Tvätta dina makeup-borstar rätt

Det är oftare än vad man tror som man bör tvätta sina makeup-penslar. En sminkborste samlar nämligen på sig gamla sminkrester, döda hudceller och oljor vilket blir en perfekt grogrund för mängder av bakterier. En smutsig borste ger heller inte ett bra resultat när du applicerar din makeup.  Resultatet kan bli väldigt ojämnt med smutsiga borstar. En otvättad borste även ge upphov till finnar, plitor och irritationer på huden. Makeup-artister rekommenderar ofta att du rengör borstarna minst varannan vecka om du använder dem varje dag. Makeupsvampar och borstar för concealer och flytande fundation bör du tvätta oftare, helst efter varje användning.

För att tvätta din borstar på bästa sätt kan du följa dessa punkter nedan.

  1. Fukta
    Börja med att fukta hela borsten i ljummet vatten. Undvik att skölja skaftet då det kan få limmet att släppa så att stråna trillar av.
  2. Tvätta
    Om du använder borstar av syntetmaterial är diskmedel att föredra vid tvätt. Häll en klick i handen rör runt borsten i cirkelrörelser så att precis alla strån rengörs ordentligt. Skölj av borsten ordentligt med ljummet vatten tills all diskmedel är borta. Upprepa och fortsätt till borsten är ren.

Använder du borstar av riktigt hår väljer du ett milt schampo istället för diskmedel. För att hålla borstarna riktigt mjuka kan du avsluta med lite balsam innan du sköljer en sista gång.

  1. Torka
    Håll borstarna med stråna nedåt tills vattnet droppat av. Lägg dem sedan ner på en handduk eller pappersservett och låt dem torka över natten. Det är viktigt att inte ställa dem i ett glas eller liknande då vattnet samlas i borsten istället för att rinna av vilket kan få håret att lossna från borsten.

Moldiv_1425324265661