Varför ögoncreme?
2015.09.02

Varför använda ögoncreme?

Som Hudterapeut få vi ofta frågan om varför man ska använda ögoncreme. Här kommer en förklaring till er som undrar.

Huden du har kring ögonen är tunnare än på andra delar av ansiktet. Det är därför du ska skilja ögonområdet mot resten av ansiktet. En ögoncreme är anpassad för huden just kring ögonen, då huden är väldigt mycket tunnare och behöver därför en creme som har mindre molekyler för att kunna tränga ner och göra verkan. Har du en för tjock creme med för stora molekyler så kan de orsaka svullnad och även milier ( talg som har blivit tilltäppt och inkapslat under huden).

Det är oftast runt ögonen som vi brukar se de första ålderstecknen. Att använda en bra ögoncreme är räddningen mot kråksparkarna, torrhetsrynkor och förtidigt åldrande. Du kan även jobba på mörka ringar kring ögonen.

Hur lägger jag då på min ögoncreme?
När du applicerar din ögoncreme så lägg den på okbenet (benet du känner under ögat) och badda in den lite försiktigt med hjälp av ringfingret utåt. Lägg sedan ögoncreme precis under ögonbrynen nedåt ut mot tinningen. Lägg inte ögoncremen för nära ögat då den lätt kan irritera mer än att vårda. Cremen kommer att jobba sig upp till rätt position. Var noga ut på ”kråksparkarna”. Tänk även på att alltid applicera ögoncremen innan din ansiktscreme.

Välj en ögoncreme för den hud du har runt ögonen. Du vill kanske jobba på mörka ringar, torrhet runt ögonen, eller är du extra känslig och behöver en lugnande creme?
öga