Drick mer vatten!
2015.21.08

Varför bör vi dricka så mycket vatten?

Alla vi vet om att vatten är bra för vår kropp och hud, men på vilket sätt hjälper vatten till och varför måste vi dricka så mycket?

Under en dag så mister vår kropp kontinuerligt ungefär 2,5 till 3 liter vatten. De vatten vi mister behöver därför fyllas på för att kroppen skall fungera. Törst uppkommer dock först efter det att kroppen redan har börjat torkas ut och därför är det viktigt att dricka vatten kontinuerligt. När du väl börjar känna dig törstig, är kroppen redan uttorkad på en nivå av 0,8 % till 2 % av kroppsvikten. Detta är ännu viktigare att tänka på vid utlandssemester då vi svettas mer och förlorar mer vatten.

Vatten är även en viktig källa för bra hud. Vår hud består utav 70 % vatten och är kroppens största organ. Vi förlorar en del av detta varje dag via avdunstning. Den miljö vi lever i, med klimatstyrd uppvärmning och luftkonditionering, låg luftfuktighet samt tvål och rengöringsmedel, kan skada det yttersta hudskiktet och minska dess förmåga att hålla kvar fuktigheten.
När du inte dricker tillräckligt mycket för att kompensera kroppens fuktförlust känns huden torr, därför är det även viktigt att använda både serum och fuktkräm för att hjälpa huden på traven. Men du bör även fukta huden inifrån med att drick vatten. Vi i Sverige har lyxen att kunna dricka vatten direkt från kranen så passa på mina vänner och drick mer vatten!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA