peeling
2015.07.05

Vårstäda din hud inför sommaren

Nu har väl äntligen våren kommit igång och sommaren är på väg. Det många glömmer denna årstid att är vårstäda huden från vintern. Nedan kommer lite tips på hur du med enkla medel kan vårstäda din hud på ett skonsamt sätt.

Vad ska man börja med vid vårstädning av huden?

Först och främst är det bra att städa av huden från gamla, torra och trista hudceller. Detta gör du enklast genom att peela huden men en bra peeling. Då blir huden mjuk, jämn och får fin lyster.

Vid val av peeling så använda gärna en peeling som innehåller enzymer eller syra istället för en klassisk kornpeeling. Dessa är skonsammare mot huden och minst lika effektiva. Det finns även så kallade ”peelpads” som man bara sveper över huden en gång om dagen. Dessa ger väldigt fin lyster. Om du skulle ha en grövre och tåligare hud så kan du använda en peeling som är 3 i 1 produkt som innehåller både korn, enzymer och syra.

Varför bör man byta sin fetare kräm från vintern till tunnare kräm till våren?

Till våren så rensar man alltid garderoben och tar fram tunnare och lättare kläder. Detsamma gäller med hudvården. Vår hud och kropp behöver olika vård beroende på vilken årstid det är. När våren kommer känner många att dom plötsligt blir lite fetare. Vanligt är att man då måste byta från vinterns rikliga kräm till en lite lättare och mer balanserande kräm.

När du väljer din hudkräm så välj gärna en produkt med UV-Skydd. UV-Skyddet är den absolut viktigaste produkten. Ett bra UV-skydd ger dig ett perfekt skydd mot UVA/UVB strålar, miljöföroreningar samtidigt som den ger huden massor av välbehövliga antioxidanter. Ett tips är att addera ett serum under som arbetar djupare och har en mer behandlande effekt.